S batohem kolem světa: Jak jsme objevili dobrodružství cestování s minimem

Vždycky jsme toužili po dobrodružství a teplem, a tak jsme se rozhodli, že vyrazíme na cesty s naší rodinou. Manžel, já a naše děti jsme se pustili do dobrodružství, které mnozí považují za nemožné: cestování bez obřích kufrů, pouze s příručními batohy. Jak jsme na to přišli? A jak jsme se na tuto výzvu připravili? To vám rádi povíme.

Celý náš příběh začal, když jsme se poprvé pustili do balení naší dovolené. Zjistili jsme, že to, co máme doma, nás nijak neoslovuje. Kufry nám připadaly příliš těžkopádné a nepraktické. Proto jsme se rozhodli pro nekonvenční přístup - ušít si vlastní batohy, které nejenže budou praktické, ale také budou odrazovat naši osobnost a vkus. A k našemu překvapení, do těchto batohů se vešlo vše, co jsme potřebovali, včetně našeho oblečení.

První zastávkou naší dobrodružné cesty byla Oděsa na Ukrajině a malebná Zátoka. Už na letišti nás přivítala přátelská paní, která nám pronajímala apartmán. Byl to náš útočiště během našeho objevování Oděsy, největšího města s přístavem u Černého moře. Toto město nás okouzlilo svou nádhernou architekturou z 19. století.

Naše dobrodružství pokračovalo v delfináriu, kde jsme byli svědky ohromujícího představení s delfíny. Měli jsme možnost se s nimi vyfotit a dokonce si s nimi zaplavat. Dalším zážitkem byly Potěmkinovy schody, které jsou známé z filmu "Křižník Potěmkin" a které se táhnou celých 142 metrů. Navštívili jsme také Chrám Proměnění Páně.

Samozřejmě jsme nevynechali ani gruzínskou kuchyni, která nás nadchla svojí rozmanitostí a vynikajícím chutěmi. Nejvíce jsme si pochutnávali na šašlíku a čeburkách.

Poté jsme se vydali na nádraží a vlakem pokračovali do Zátočí. Proces nákupu jízdenek byl trochu komedie, ale i na tamním nádraží na nás čekala milá paní, která nám pronajímala ubytování. Bydleli jsme přímo na pláži. A i když naše ubytování nebylo žádný luxus, měli jsme vše, co jsme potřebovali. Majitelka domu byla velmi pohostinná a při našem příchodu nám dokonce přinesla šampaňské. I přes komunikační bariéru, protože paní nemluvila anglicky, jsme se s ní nějak domluvili.

I když u našeho apartmánu byla lehátka a gril, často jsme navštěvovali místní restaurace, které byly cenově velmi přijatelné. A s teplým mořem jsme nemohli být šťastnější. Dokonalým zážitkem bylo také maso, které nám majitelé ubytování jednoho večera připravili na grilu.

Celý týden naší letní dovolené jsme strávili pouze s tím, co jsme si nesli ve svých batohách. Moje dcera a já jsme si k nim ještě přidaly kabelky, abychom mohly vyrazit na procházky s trochou stylu.

A toto byla jen začátek našich dobrodružství s našimi batohy. Pokračování příběhu vám rádi přineseme příště. Toto dobrodružství nás inspirovalo k tomu, abychom se vydali na další cesty s minimem věcí, a objevili tak krásy světa s lehkým batohem a otevřeným srdcem. Přidejte se k nám a nechte se inspirovat k vlastním dobrodružstvím!