Náš Batohový Dobrodružný Výlet do Gruzie

Nedávno jsem vám psala o našem dobrodružném výletu na Ukrajinu, který jsme absolvovali se svými věrnými batohy. Letos jsme se rozhodli prozkoumat další krásnou zem - Gruzii. Vzhledem k tomu, že nám batohy poskytly spolehlivou službu, bylo jasné, že s nimi vyrazíme znovu.

>Naše cesta začala plánovaným přistáním na letišti Kutaisi, ale nakonec jsme skončili v Tbilisi, kde byl pro nás zajištěn autobus do Batumi, hlavního gruzínského letoviska ležícího na břehu Černého moře. Pětihodinová cesta z Tbilisi na letiště byla provázena krásnými výhledy, a když jsme dorazili na letiště, čekal na nás taxík, který nás dovézl do dvě hodiny vzdáleného Batumi.

Naše ubytování v Batumi bylo úžasné s nádherným výhledem na moře, a město nás přivítalo atmosférou, která mě připomínala Las Vegas. Kromě návštěvy delfinária jsme se vydali na procházku po bulváru, jednom z nejstarších a nejnavštěvovanějších míst v městě, který se táhne podél mořského pobřeží. Nemohli jsme si nechat ujít dvě význačné sochy - Ali a Nino, které symbolizují věčnou lásku a porozumění mezi lidmi různých národností.

Naše rodina se odvážila výšek a navštívila Ruské kolo, odkud si všichni užili úchvatný výhled. Prošli jsme také historickým centrem města, které nás okouzlilo nádhernými budovami, obchody a restauracemi. U přístavu jsme si dali odpočinek, poseděli a pozorovali lodě různých velikostí.

A protože jsme už byli na místě, rozhodli jsme se vyzkoušet kabinovou lanovku, která nás vyvezla na místo s restauracemi a obchůdky a nabídla nádherný panoramatický výhled.

Na promenádě jsme objevili tančící fontány, což bylo opravdu dechberoucí. V Batumi jsme také vyzkoušeli několik místních restaurací. Jedna z nich byla rybí restaurace, a i když to byla dražší volba, jídlo stálo za to. Stejně tak jsme si pochutnali v jedné z místních grilovacích restaurací.

Po třech dnech jsme pokračovali do Ureki, kde nás čekalo další ubytování. Navštívili jsme jednu z mála písečných pláží na pobřeží Černého moře v Gruzii, která je známá svými léčivými vlastnostmi. Užili jsme si čas v této malé vesničce, kde lidé neuměli moc anglicky, ale přesto jsme se s nimi domluvili.

Jednou z nečekaných radostí byli místní psi, kteří se tu volně procházeli. Seděli vedle nás a čekali, zda jim něco dáme. Byli tak klidní, že nijak neobtěžovali ani neskákali. Pro milovníky psů, jakými jsme my, to byla opravdová radost.

Celý den jsme strávili na pláži, která měla úplně černý písek, a naše ubytování bylo jen kousek od ní. Večery jsme trávili zkoumáním gruzínské kuchyně. Teď, zpětně, lituji jen toho, že jsem si s sebou nepřivezla nějaké koření. Ale snad příště, a zase s našimi věrnými batohy!

Tento nezapomenutelný výlet do Gruzie nám přinesl spoustu vzpomínek a dojmů, které nás budou provázet celý život. Gruzie je země plná krásy, pohostinnosti a dobrodružství, a my jsme rádi, že jsme ji mohli prozkoumat jen s našimi batohy jako spolehlivými společníky.